Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

‘Andere ouders doen ook maar wat’

maart 3 van 09:30 tot 11:30

Dinsdag 3 maart vindt de derde editie van 2020 van het MamaCafe plaats met als thema:
Die andere ouders doen ook maar wat!
Saskia Zeldenrust:
‘Hoe is het voor jou dat (aanstaand) ouderschap? Leuk? Spannend? Moeilijk? Angstig? En hoe is het voor een ander? Daarover gaat het deze editie. Omdat enerzijds belangrijk is te kijken naar jou persoonlijk, maar anderzijds voelen heel veel mensen zich alleen met het zelfde… Heel erg zonde vinden wij. Daarom komen we op 3 maart naar het MamaCafé om het daar met jullie over te hebben. Samen kijken we welke thema’s taboe zijn, wie merkt niet alleen te zijn, wie ervaart druk uit zijn omgeving, wie had nooit gedacht zo moe te kunnen zijn, wie heeft er zorgen om zijn relatie, wie heeft het leukste kindje dat er is, wie wil er iets kwijt, en wat wij kunnen bieden. Je hoéft natuurlijk niets te zeggen maar we bieden die gelegenheid wel.
 
Tijdens een zwangerschap en het ouderschap, komt er veel op je af, voor de één is dit ingrijpender dan voor de ander maar over het algemeen is dit best even aanpassen. Er is een enorm aanbod aan cursussen en lessen die zich veelal richten op het fysieke deel: hoe moet je bevallen, puffen, fit blijven, terug in vorm komen enzovoort en daarbij met name op de moeder. Maar de grootste omslag vindt meestal toch plaats op het mentale/emotionele en praktische vlak. Is het dan niet gek dat daarvoor eigenlijk weinig aandacht is? Dat dit zich vrijwel allemaal op de bevallende vrouw richt? En dat als het kindje er eenmaal is er al snel geen begeleiding meer is als de kraamzorg vertrokken is en het fysiek goed gaat? En dat je dat ouderschap dan maar moet uitvogelen? En dat ‘de roze wolk’ vaak als enige ‘normale’ neergezet wordt? Dat vinden wij wel en daaruit is Ikverwacht ontstaan.
 
De ‘ik’ in Ikverwacht staat voor coaching, waarin de wensen van de (aanstaande) ouders centraal staan, omdat iedereen nu eenmaal uniek is. Het ‘verwacht’ staat voor het letterlijk in verwachting zijn, maar ook voor verwachtingen in het algemeen, rondom het krijgen en hebben van een kind en hoe je dit indien nodig bijstelt. Ons motto is ‘Eerlijk over het leuke EN het lastige, van prille zwangerschap tot ver in het ouderschap’. We zetten ons in voor meer openheid en eerlijkheid over hoe het verwachten en hebben van een kindje echt is en willen hierbij graag taboes doorbreken.
 
Wij zijn Saskia Zeldenrust en Marjorie Thoral, beeldend therapeute en psycholoog en komen vanuit de psychiatrie. Beide zijn we moeder en brengen we onze eigen ervaringen mee. Wat wij bieden is coaching, fotografie en andere kunstvormen. Maar we hebben ook de benodigde kennis en ervaring als het gaat om begeleiden van lastige thema’s en situaties, en zowel individueel als groepswerk, indien nodig. Vaak is het niet iets zwaars en gaat het gepaard met veel humor, en vooral veel herkenning.
 
De vorige keer dat we aanwezig waren bij het MamaCafé (in Februari 2018) merkten we dat de behoefte er was na te praten maar was daar weinig tijd voor. Er werden wel berichtjes gestuurd achteraf en mensen kwamen naar ons toe. Daarom doen we het dit keer anders, want veel fijner is natuurlijk als daar direct de tijd voor is zoals op 3 maart 🙂 Natuurlijk mag je ons ook apart benaderen.
 
Kom jij ook? Zien we je dan!’

Suzanne en Maaike zullen beschikbaar zijn voor vragen over dragen en ook zal een van onze lactatiekundigen IBCLC aanwezig zijn voor vragen en advies omtrent (borst)voeding.
Het MamaCafé vindt plaats in De Zoetelaar, Dorpsstraat 99, Zoetermeer.
Toegang is gratis, wel wordt verwacht dat je een kop koffie of thee (of iets anders) neemt. Deze kun je bestellen en afrekenen aan de bar.

Gegevens

Datum:
maart 3
Tijd:
09:30 tot 11:30

Locatie

De Zoetelaar
Dorpsstraat 99
Zoetermeer, 2712AM Nederland
+ Google Maps

Organisator

MamaCafe Zoetermeer