Wat is het MamaCafé?

Het MamaCafé is dé plek waar (aanstaande) mama’s met kindjes van 0 – 4 jaar elkaar kunnen ontmoeten. Want hoe fijn is het om een plek te hebben waar je naar toe kan als (nieuwe) ouder, waar je kindje lekker kunt spelen, waar je je kindje kan en mag voeden als daar behoefte aan is, waar een ongedwongen sfeer hangt? Wij weten zelf als geen andere hoe fijn dat is of kan zijn. Dáárom is MamaCafé Zoetermeer er!

Onder het genot van een kop koffie of thee kun je kletsen over alles wat zwangerschap, ouderschap en opvoeding met zich mee brengt. Je kunt ervaringen uitwisselen, herkenning vinden en (nieuwe) contacten leggen,  terwijl je kindje(s) lekker spelen.

Er is altijd een draagdoekconsulente aanwezig voor vragen over ergonomisch dragen en er is een lactatiekundige beschikbaar voor vragen en advies omtrent (borst)voeding. Spreek ons gerust aan als je vragen hebt. We zijn te herkennen aan een zwart t-shirt met het logo van het MamaCafe erop.

Omdat we meer willen zijn dan een plek waar je kunt thee-leuten, hebben we iedere maand een thema. We nodigen een gastspreker/ deskundige uit om iets te vertellen over een relevant onderwerp.

Onderwerpen die de revue al gepasseerd zijn, zijn onder andere motorische ontwikkeling, overstrekken en voorkeurshouding, tanden poetsen bij kleine kinderen, EHBO bij kinderen, borstvoeding en werk, ergonomisch dragen, babygebaren, voeding bij kinderen, fotografie, geboortebegeleiding, opvoeding, wasbare luiers, maar ook een workshop muziek op schoot en knutselen heeft plaats gevonden en we hebben bezoek gehad van Sint en Pieten. Al met al een mooie verzameling aan kennis, informatie en gezelligheid die we graag met de gasten gedeeld hebben.

Ook de komende maanden staan er weer toffe thema’s op het programma. Zoals aanraking en hechting, sporten na de bevalling en een lezing over de leuke en lastige dingen die het ouderschap met zich brengt.
Zie ‘Wanneer‘ voor de data en gastsprekers.

Ben je of ken je iemand die ook iets moois kan betekenen voor het MamaCafé in de vorm van informatie voor (aanstaande) ouders, voel je dan vrij om contact op te nemen.

We willen hierbij wel benadrukken dat wij een non-profit organisatie zijn en geen mogelijkheid hebben tot geven van een vergoeding voor aanwezigheid. Daarbij verwachten we dat de primaire insteek is om ouders te informeren over een relevant onderwerp en niet het presenteren van je bedrijf.